Begynderkursus i biavl 2021

Hvis du overvejer at holde bier, så er her en gylden mulighed for at få en god start.

Begynderkurset i Randers og Omegns Biavlerforening, som afvikles nu i foråret 2021, giver dig en teoretisk såvel som praktisk indføring i biavl, og gør dig i stand til at passe dine egne bier og høste honning allerede til sommer. Du vil lære lidt om biernes historie og biologi, om biavlens betydning for samfundet, om udstyr og materiel, om indretning af bigården samt mange vigtige aspekter i forhold til biernes pasning. Vi kommer med andre ord rundt om det meste, og alt sammen foregår i en afslappet atmosfære sammen med andre vordende biavlere uden forhåndskendskab til emnet.

Se fx her, hvad andre har fået ud af at deltage på begynderkursus.
Evt. skærpede restriktioner som følge af den til enhver tid gældende COVID-19 situation kan have indflydelse på kursets afvikling. Vi kan dog håndtere ganske strenge retningslinier og har tilrettelagt et kursusforløb, som vi tror på kan gennemføres uden væsentlige ændringer.


Kursusforløb

Søndag d. 21 marts kl. 13 - 15: Introduktionsarrangement i Skolebigården
Vi mødes udendørs til en snak om bier, stadetyper, værktøj, beklædning og nødvendigt udstyr. Vi skal også tale om indretning af en bigård, ligesom det videre kursusforløb vil blive nærmere introduceret. Vi mødes på P-pladsen ved Lykkeshøj Rideklub, Lykkeshøjvej 8, 8960 Randers.

Teoretisk undervisning følgende 4 mandage kl. 19 - 21: 5 april (bemærk, 2. påskedag), 12 april, 19 april og 26 april
Undervisningen udgøres som udgangspunkt af online-møder kombineret med videomateriale. Såfremt vi får mulighed for at afvikle undervisningen fysisk, vil vi gøre dette i stedet.

Praktisk undervisning i Skolebigården ca. hver anden mandag aften kl. 19 - 21.30 i perioden ultimo april til medio juni
Nærmere info følger.


Pris

Introduktionsarrangementet er gratis og man er velkommen til at møde op for at snuse lidt til stemningen uden nødvendigvis at deltage i det videre kursusforløb.

Teoriundervisningen koster kr. 210 i alt for de fire aftener.

Deltagelse i praktikforløbet kræver medlemskab af Randers og Omegns Biavlerforening inkl. medlemskab af Danmarks Biavlerforening. Medlemskab koster kr. 790 og skal være registreret på Danmarks Biavlerforenings hjemmeside inden praktikaftenerne begynder.


Info

Yderligere oplysninger samt tilmelding til:
Henrik Kjær Nielsen, tlf. 2680 4781, email: henrikkjaernielsen@hotmail.com

Populære indlæg