Begynderkursus

 


Randers og omegns biavlerforening Invitere alle til begynderkursus i biavl!


Hvis du overvejer at holde bier, eller hvis du allerede har bestemt dig for at komme i gang, så er her en gylden mulighed for at få en god start.

Begynderkurset, som afvikles i foråret 2024, giver dig en teoretisk såvel som praktisk indføring i biavl, og gør dig i stand til at passe dine egne bier og høste honning allerede samme sommer. Du vil lære lidt om biernes historie og biologi, om biavlens betydning for samfundet, om udstyr og materiel, om indretning af bigården samt mange vigtige aspekter i forhold til biernes pasning. Vi kommer med andre ord rundt om det meste, og altsammen foregår i en afslappet atmosfære sammen med andre vordende biavlere uden forhåndskendskab til emnet.

Kurset starter d. 5 marts 2024 Kl. 19.00 og er tilrettelagt med 4 teoretiske aftener efterfulgt af  ca 5 
 aftner med praktisk undervisning, hvorefter der er yderligere praktiske dage hver tirsdag gennem året.

Teoriaftener a’ ca. 3 timers varighed afholdes på Randers naturcenter. Nærmere information om sted følger senere. Der undervises på følgende datoer: 5 marts, 12 marts, 19 marts samt 26 marts.

Praktikaftener a’ ca. 3 timers varighed afholdes i foreningens skolebigård, som også er hos Randers naturcenter og ellers i en af undervisernes bigårde.


Kursusafgiften for de fire teoriaftener er kr. 210. Beløbet dækker undervisning samt alle undervisningsmaterialer. Kursusafgiften betales den første kursusaften.

Deltagelse i praktikforløbet kræver medlemskab af Randers og Omegns Biavlerforening inkl. medlemskab af Danmarks Biavlerforening. Medlemskab koster kr. 790 og skal være registreret på Danmarks Biavlerforenings hjemmeside inden praktikaftenerne begynder i april/maj måned.

Undervisere: Lotte pedersen m.fl.
Yderligere oplysninger samt tilmelding til:

Lotte pedersen, tlf. 2989 8682, email: 04lottep@gmail.com